Josien & het team - Strike That Pose Yoga
15278
page,page-id-15278,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Josien

In 2010 ben ik begonnen met yoga. Ik was er nieuwsgierig naar en sindsdien heb ik af en aan yoga beoefend, tot ik in 2013 een docent leerde kennen die me echt inspireerde en me liet zien wat het ware effect van yoga kan zijn. Ik werd gegrepen door yoga, de filosofie en het gevoel wat ik ervan kreeg. Een geaard, fris, rustig en stil gevoel. In contact met de essentie. De beslissing een teachertraining in India te volgen was snel genomen. In februari 2015 ben ik naar Rishikesh India gereisd om daar de docentenopleiding tot hatha- en astanga-docent te volgen. Een geweldige ervaring die ik graag met jullie wil delen. De lessen die ik geef zijn persoonlijk, vriendelijk en kalm. Niet te zweverig, al kan ik een beetje spiritualiteit wel waarderen, maar vooral aards en nuchter. Thuiskomen bij jezelf is voor mij het belangrijkste wat ik je wil laten ervaren als je yoga doet. Dat je je lekker in je lijf voelt, in contact bent met je zelf, geaard, en vanuit daar open bent naar buiten. Dus eerst naar binnen en vanuit daar naar buiten.
Op basis van mijn opleiding en mijn ervaring heb ik mijn eigen lesstijl ontwikkeld. Die stijl kenmerkt zich door constant te benoemen waar de ontspanning of juist de inspanning gebracht mag worden, en waar de adem naar toe mag gaan. Dit benoemen bevordert het lichaamsbewustzijn van de deelnemers en draagt bij aan diepe focus. Mijn lessen hebben pit en zijn verfrissend. Na de les voel je dat je wat gedaan hebt, en voel je je tegelijkertijd heerlijk ontspannen. Je voelt je doorstroomt, geaard en kalm. Mijn lessen eindigen steevast met een langzame bodyscan en een heerlijke savasana. Wat ook kenmerkend is voor mijn lessen is dat ik altijd dezelfde muziek gebruik. Die muziek draagt bij aan het landen in de les, op je yogamat en in je lijf.
Naast dat ik docent yoga ben, ben ik ook moeder van Ravi, verloofde van Arun en ontwerpster, van onder andere logo’s, huisstijlen, babykaartjes en muurschilderingen.
tekeningen

Mika (easy flow op donderdag)

Yoga is een reis naar binnen. Als ik íets leerde tijdens mijn vierjarige hatha opleiding dan was het leren voelen. Dankbaar ben ik voor het pad dat ik daarin heb bewandeld ~ en nog steeds bewandel. Vanaf mijn 20e beoefen ik yoga, maar dat was die eerste jaren toch vooral: ‘standjes doen’, een soort rustige gymnastiek. Ik miste het contact met mijn innerlijke wereld, ik deed wat de anderen ook deden en vond het maar niks als ik een houding niet kon.
Uiteindelijk leerde ik yoga geven door zelf te voelen. Daar begint alles mee. Wat vertelt het lichaam? Wat vertelt de geest? Waar vind je de stilte? Mijn yogasessies kenmerken zich dan ook door verlangzaming en leren voelen. Er is maar één iemand die daar doorheen kan gaan en dat ben jij zelf. Ik begeleid slechts. Jij voelt. Na een sessie breng ik een eindontspanning waar ik je uithaal met klanken of zang. Daarna ga je de dag of avond in, met als onzichtbare getuige de stilte in jezelf. 
Ik ben heel blij dat ik jullie bij Josien de Easy Flow Yoga mag brengen op donderdag. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten. 
yoga-gorredijk-strike-that-pose-mika

Cilia (vervangend docent)

Mijn naam is Cilia Wüst. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Onderhand woon ik alweer 28 jaar in Heerenveen. Mijn 2 dochters wonen, studeren en werken in Groningen en Amsterdam. Ik werk als coach, beeldend therapeute en yoga teacher in Friesland. Mijn site praktijkzon.nl laat je zien wat ik zoal doe en breng. Ik ben vervangend docent bij Strike That Pose en vind het fijn om mijn lessen zo af en toe in de studio in Gorredijk te brengen aan jullie.
De yoga, zoals ik die doorgeef, heeft de focus op het bewust worden van het lichaam en haar / zijn taal. Deze bewustwording brengt je dichter bij jezelf, je grenzen en mogelijkheden in de breedste zin, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Daarnaast is de adem een belangrijk gereedschap met veel kracht waar ik jou graag bewust van maak tijdens de asana’s / yogahoudingen. Mijn lessen zijn zacht van aard; gericht op voelen, gronden, uit het hoofd in het lichaam zakken.
Namasté.
yoga-gorredijk-strike-that-pose-easy-flow-cilia