Genezend ademen ® - Strike That Pose Yoga
16885
page,page-id-16885,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
adem-coach-gorredijk

GENEZEND ADEMEN ®

Misschien herken je het wel. Het ene moment zit je vast in je denkende hoofd en het andere moment voel je ruimte, ontspanning en heelheid. Als je in je hoofd zit, dan merk je dat aan de manier van ademhalen. Zo heb je een hoge, snelle ademhaling in tijden van stress, emotionele spanning of angst. Hoe je ademt “vertelt” ons hoe het is met het contact met je zelf en de ander en het contact met onze behoeften en verlangens. De lichaamsgerichte genezende ademoefeningen helpen om weer natuurlijk te ademen en helpen om spanning, vastzittende emoties, vermoeidheid en zelfs pijn los te laten.
Centraal in deze oefeningen staat het ademen vanuit het Chi-punt, een gebied dieper in het bekken ter hoogte van het heiligbeen. Daarnaast is het “aarden” en thuiskomen bij jezelf het uitgangspunt. In de ademoefeningen maken we een sterke energetische verbinding vanuit het bekkengebied en de voetzolen naar de aarde. Via het lang en royaal uitademen vanuit  het chi-punt naar de aarde, raken we open tussen hemel en aarde. Loslaten naar wat vastzit, ruimte maken voor nieuwe energie, die je als het ware als vanzelf naar je toetrekt.
Het genezend ademen is in lijn met de beoefening van yoga. In de yogales verbind je je met je lichaam en vestig je je in jezelf, raak je aanwezig in je basis, het gebied van onderbuik, bekken en bodem. Dit is niet alleen het fysieke, functionele lichaam, waarbij het lichaam het gewoon moet doen, maar vooral het voelen van het bezielde, energetische lichaam waarin wij wonen.
Het mooie is dat het bezielde, energetische lichaam voor iedereen te voelen is! Door het genezend ademen vanuit het Chi-punt en het volledig uitademen via onze benen en voeten dalen we vanuit ons hoofd neer in ons lichaam. Het denken komt op de achtergrond. Ook kunnen we dan dieper ontspannen en innerlijk verstillen, zodat we beter kunnen rusten en slapen. Vanuit die rust en stilte komen we meer in contact met de waarneming van het moment.
De ademmeditatie-oefeningen van Hetty Draaijer, die mij geleerd zijn door mijn teachers Andrea Slee en William Yang hebben mij geleerd om los te laten en mijzelf toe te vertrouwen aan dat wat op mijn pad komt en te doen wat nodig is. Deze ademmeditatie geef ik door tijdens de eindontspanning in de yogales en tijdens de 1-op-1 coaching. Over een tijdje zullen er ook ademmeditatie sessies op het rooster komen, voor mensen die bereid zijn om deze beoefening dagelijks te doen.
Boek een ademsessie met Josien